Project

Wat is het Thuisproject?
Het Thuisproject staat voor al die creatieve kleine of grote projecten die ik onderneem om van ons huis een echte, gezellige 'thuis' maken.
Welke projecten houden mij bezig?

Kinderpret
plakken, knippen, bakken en boetseren met de kinderen

Creaties
naaien, breien, haken en schetsen

Bakken
experimenten met allerlei leuke recepten, vooral zoetigheid of alternatieven voor zoetigheid

De laatste tijd neemt vooral het bakken de meeste projecten in beslag (mmm, cakebeslag...). Ik ga helemaal op in het uitproberen van nieuwe recepten of het verbeteren van m'n taart- en koekjesdecoraties.

***

Heb ik jou geïnspireerd om je eigen project te maken? Ik ben erg benieuwd naar het resultaat. Mail me een foto door of laat een bericht achter met een link naar je eigen blog. Vergeet niet terug te linken naar mijn blog. De URL is thuisproject.blogspot.com.


Wie ben ik?
Mijn naam is Katrijn. Ik ben een creatieve thuisblijfmama van drie kleine schatjes, dankzij de steun van mijn grote schat.

Een paar willekeurige weetjes over mezelf:

* Ik ben zolang ik mij kan herinneren al creatief bezig geweest. Ik heb van mijn zeven tot m'n achttien 'tekenacademie' gevolgd.

* Na m'n 18 heb ik nauwelijks nog getekend. Unief en daarna kinderen en zo... Als uitdaging heb ik me voorgenomen om dit jaar elke twee dagen een schets te maken in m'n schetsboekje. Het staat zelfs op nr. 8 van m'n '10 in 11' lijstje.

* Op m'n 16 zat ik voor het eerst achter de naaimachine. Ik maakte een rugzak met bloemen. O help, dat is al half m'n leven geleden... De kleurtjes zijn een beetje vervaagd maar hij is nog even stevig als toen.* Ik slaag er in om gemiddeld 10 keer per jaar m'n handtas ergens achter te laten. Zo verstrooid ben ik. In al die jaren - ook vanaf m'n 16 - heb ik nog maar één keer ze niet meer teruggevonden. Helaas met m'n splinternieuwe Ipod nano erin :(.

* Als kind zei ik altijd dat ik 'verstrooide professor' wilde worden. Zover heb ik het niet gebracht maar ik ben wel afgestudeerd als bioloog.

* Ik ben een verschrikkelijke zoetekauw maar voel me schuldig over die ongezonde gewoontes. Vandaar dat je op deze blog de ene keer weer heel suikerrijke koekjes en taarten vindt en de andere keer de gezonde suikerarme varianten. Wint het engeltje in mij het of geef ik toch weer toe aan dat duiveltje? Het blijft een innerlijke strijd.

* De achtergrond in m'n allereerste banner was een vierkant gehaakt lapje. Ik was van plan er een lappendeken mee te maken maar na 10 lapjes was ik 't beu dus liggen ze er nog steeds. Heeft iemand een idee wat ik er dan wel mee kan maken?