08-05-11

Bakmarathon nr. 1 en de winnaar van de give-away!

Hoera, de winnaar van de give-away is:

Nummer 4:
Tintel zei: "Mooi! Daar zou mijn vers 5-jarige dochter mee lopen pronken. Ik doe dus graag mee! "









Herinneren jullie mijn bakmarathon nog? Dit stond er op het programma:

  1. 'moderne' marmercake als traktatie op school voor m'n zoon z'n negende verjaardag.V
  2. koekjestaart voor het familieverjaardagsfeestje van m'n zoon. 
  3. taart met voorlopig nog geheim recept voor m'n man op datzelfde familiefeestje (ze verjaren op dezelfde dag!)
  4. koekjes voor de koekjesketting van de leukste taarten
  5. koekjes als presentje voor de kinderen op het vriendenfeestje van m'n zoon
  6. gedecoreerde marshmallows voor een spelletje op het vriendenfeestje.
  7. koekjestaart voor het dessertenbuffet op het schoolfeest
De 'moderne' marmercake:
Je kent het wel, een marmercake: een mengeling van vanillecake en chocoladecake. Langs buiten niks aan te zien maar als je hem doorsnijdt, ontdek je de mooie 'swirl' (laat ik nu geen Nederlands woord vinden dat het juist uitdrukt).
Dus hoe krijg je een 'moderne' marmercake? In plaats van de twee kleuren willekeurig door elkaar te mengen, plaats je ze heel precies in de vorm zodat het ook langs de buitenkant boeiend wordt. Dat ziet er zo uit:


Je hebt nodig:
bron: Bijzondere taartdecoraties - Sue McHanon

350g boter (zacht) - even opwarmen in de microgolf
350g fijne suiker
500g zelfrijzende bloem
6 eieren
6 eetlepels melk
paar druppels vanille-extract of een zakje vanillesuiker
3 eetlepels pure cacaopoeder

Aan de slag:
*Meng alle ingrediënten tot een glad geheel.
*Doe ongeveer de helft van deeg in een aparte kom en voeg het cacaopoeder toe (heb je geen pure cacao, gebruik dan de gewone 'chocomelk' variant. Het deeg is dan lichter bruin).
* Spreid eerst het bruine deeg in een dunne laag op de plaatsen waar je dit langs de bovenkant wil zien. In mijn geval zijn dit de manen en het puntje van de staart. Heb je geen speciale bakvorm, dan kan je met het deeg een simpel figuur 'schilderen' in een ronde bakvorm.
* Schep nu voorzichtig het vanilledeeg in de rest van de vorm tot al het vanilledeeg opgebruikt is en de hele bodem bedekt is. Daar weer bovenop schep je de rest van het chocoladedeeg.
* Bak de cake ongeveer een uur op 180°C (Dit hangt af van je oven)

*Deze hoeveelheid is genoeg voor een grote taartvorm.
*Wil je een bruine cake met wit figuur, dan start je met het vanilledeeg en voeg je daarna het chocoladedeeg toe.
* Ik bracht nog wat details aan met gesmolten chocola.

En zo wordt een simpele cake toch een beetje speciaal. Ideaal voor een traktatie op school, zo heeft de juf geen last met het afvegen van kleverige mondjes en handjes vol botercrème of chocola ;).











 Katrijn

3 opmerkingen:

  1. Hoera! Gegevens werden doorgestuurd, we kijken ernaar uit. Bedankt voor de leuke give-away.
    Enne...die taart ziet er geweldig lekker uit! Goed gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo wordt een marmercake meteen een stuk leuker! Wat goed gedaan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super, daar valt m'n mond van open!!
    Groetjes, Corine

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk om te lezen wat jullie van mijn creaties vinden. Laat hier een berichtje achter voor mij.