01-01-2011

De kruimeldiefjes slaan weer toe

Nieuwe golf van misdrijven verwacht in 2011

Steek alle koekjes achter slot en grendel, verberg de chocola in de sokkenla en eet de speculaasjes preventief op want de kruimeldiefjes zijn weer op strooptocht.


Modus Operandi  
De laatste jaren werd in de omgeving van Turnhout een plaag van inbraken vastgesteld. De dieven staan er om bekend snel toe te slaan in de vroege ochtend wanneer de bewoners nog rustig liggen te slapen. Ze gaan vooral aan de haal met allerlei kleingoed zoals letterkoekjes, speculaas, chocolaatjes, snoepkettingen en suikerparels. 
 
Bij gebrek aan deze kostbaarheden durven zij ook al eens uw koelkast te plunderen en duidelijke sporen achter te laten van choco, suiker, hagelslag of broodkruimels.
Ze laten de scene achter in totale chaos waarop de bewoners een paar uur later niets anders rest dan de schade op te nemen en de boel grondig op te ruimen en schoon te maken. Grondig onderzoek van kleverige vingerafdrukken heeft nog geen sluitend bewijs opgeleverd.

De verdachten   
Verdachte nr. 1: De Speurneus 
Dit bendelid weet zelfs op de meest onwaarschijnlijke plaatsen de buit op te sporen
Verdachte nr. 2: De Waaghals 
Dit bendelid lijkt wel een jongere versie van Spiderman. Hij kan de kostbaarheden op de meest onbereikbare locaties bemachtigen. 

 
Verdachte nr. 3: De Informante
Al onze hoop is gevestigd op het derde lid van de bende. Niet alleen brengt het lid ons regelmatig op de hoogte van gepleegde feiten; sporadisch ontvangen we tips over op handen zijnde operaties.


 

Preventiemaatregelen
Er is slechts één beproefde manier om uw zoete bezittingen veilig te stellen voor deze beruchte diefjes:
De kostbaarheden moeten zorgvuldig bewaakt worden.
Een aflossingssysteem tijdens de piekperiode vanaf 7u in de ochtend is aanbevolen.
Heeft u meer informatie over één van de misdrijven of heeft u één van de verdachten opgemerkt, contacteer dan de lokale ordediensten.
 

2 opmerkingen:

Ik vind het leuk om te lezen wat jullie van mijn creaties vinden. Laat hier een berichtje achter voor mij.